Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


                        BOLYERIIDAE

                  HROZNÝŠOVKOVITÍ

Tato čeleď zahrnuje pouze dva druhy, které jsou oby kriticky ohroženy vyhynutím. Nemají pánevní pletenec, čímž se odlišují od pravých hroznýšů a pahroznýšků. Jejich levá plíce je značně redukována. Živí se ještěrkami. Jeden druh klade vajíčka, rozmnožování toho druhého druhy není přesně známo. Vyskytují se na Kulatém ostrově v Indickém oceánu severně od ostrova Mauricius. Nejvíce je ohrožuje ničení jejich životního prostředí introdukovanými savci- kozami a králíky.

2 rody zahrnující 2 druhy

Hroznýšovkovití rodu Bolyeria

1 druh

Bolieria multocarinata (Hroznýšovka kýlnatá)

(poznámka: možná už vyhubený. Poslední jedinec byl spatřen v roce 1975)

Hroznýšovkovití rodu Casarea

1 druh

Casarea dussumieri (Hroznýšovka maskarénská)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář